';
Preloader logo
8 Voordelen van een Hobby

8 Voordelen van een Hobby

Het hebben van een hobby is niet alleen heel leuk, maar ook nog eens super goed voor je! Vaak zorgen hobby’s voor plezier, gezelligheid, maar ook voor vriendschappen . Hier heb je nu misschien al heel veel aan , maar ook als je straks wat ouder bent zal je hier voordeel uit halen . Het is wel belangrijk dat je iets zoekt wat bij jou past en wat jij leuk vindt. Alleen dan zullen onderstaan – de voordelen ook op jou van toepassing zijn !

 

 1. Zelfvertrouwen ontwikkelen
  Als je ergens goed in bent of beter in wordt krijg je meer vertrouwen in jezelf. Wist je dat je zelfvertrouwen net zo hard stijgt na het scoren tijdens een wedstrijd of het leren van een liedje op een instrument als wanneer je een goed cijfer haalt op je rekentoets? Je hobby is dus een hele goede manier om snel en op een leuke manier zelfvertrouwen te krijgen!
 2. Doelen stellen en behalen
  Wanneer je iets leuk vindt of iets wil bereiken stel je jezelf automatisch doelen. Want als jij die ene dansmove onder de knie hebt, wil je toch ook het hele liedje mee kunnen dansen? Of als je een dierenplaatje hebt verzameld die je nog niet had, weet je ook al welke je nog zou moeten hebben? Dat zijn net zo goed doelen waar je naar toe werkt en waarin je jezelf steeds wil verbeteren!
 3. Geduldig leren zijn
  Voor veel hobby’s is geduld nodig. Je kan niet in 1 dag opeens een heel schilderij schilderen, of een heel liedje op een gitaar spelen. Wanneer je aan een hobby begint wordt je steeds een beetje beter en leer jij dat je geduld nodig hebt om ooit de beste schilder of gitarist te zijn! Op deze manier verbreed je ook nog eens je kennis en vaardigheden, waar je in de toekomst veel aan kan hebben.
 4. Besluiten leren nemen
  Ook leer je besluiten nemen. Misschien zijn er binnen jou hobby wel 2 mogelijkheden om je doel te bereiken, maar welke is dan het beste? Als jij dat ene dierenplaatje nog nodig hebt, ga je dan bij de supermarkt staan voor dit plaatjes of zoek je andere kinderen om mee te ruilen? Beide kunnen juiste resultaat leveren, maar jij besluit uiteindelijk zelf welke volgens jou het beste is!
 5. Creativiteit
  Er zijn heel veel hobby’s die je creativiteit stimuleren. Bij knutselen, schilderen of tekenen heb je jouw fantasie nodig om nieuwe dingen te creëren. Maar je creativiteit kan ook op een andere manier gestimuleerd worden, misschien vind je wel hele nieuwe manieren om je doelen te bereiken!
 6. Sociaal
  Een hobby is ontzettend leuk om te delen. Vooral met kinderen die dezelfde hobby hebben als jij! Er zijn ontzettend veel clubs, instellingen of centra waar jij andere kinderen  met dezelfde hobby kunt ontmoeten of samen mee kunt oefenen. Ook wanneer jou hobby geen teamsport is!
 7. Zelfkennis opbouwen
  Zoals wij eerder al zeiden is het belangrijk dat je een hobby zoekt die jij leuk vindt! Je kunt natuurlijk een keer de verkeerde keuze maken, maar ook daar leer je van. Juist door verschillende sporten, spellen of activiteiten uit te proberen ontdek je wat jij leuk vindt en waar je goed in bent!
 8. Interesses voor het leven ontwikkelen
  Als je een hobby vindt die echt bij jou past, zal je dit later moeilijk los kunnen laten. Daarnaast kan jou hobby ook nog van pas komen bij je carrière keuze. Weet jij altijd de juiste dierenplaatjes te ruilen met je vrienden? Dan is een carrière waarin je kan netwerken, onderhandelen en organiseren helemaal nog niet zo’n slecht idee!

 

Heb jij nog geen hobby? Dan heb je nu 8 super goede redenen om opzoek te gaan naar jou passie! Heb jij juist wel een super leuke hobby? Laat ons dan weten wat jij doet in je vrije tijd. Wij zijn erg benieuwd naar jullie interesses en vooral verhalen!

Bron: minime.nl/artikelen/1028/voordelen-hobbys-kinderen

Puk

Hallo, mijn naam is Puk en ik ben de creatieve kid van Surfkids.