';
Preloader logo
Knutselen

Knutselen

Knutselen kun je op ontzettend veel manieren doen. Het is een echte doe hobby, met eindeloze mogelijkheden! Het leukste is dat je je eigen creaties kunt ophangen of misschien wel kunt gebruiken. Met papier, een schaar, lijm en plakband kom je al een heel eind. Ook zijn wc-rollen ontzettend handig om te gebruiken tijdens het knutselen.

 

Do it Yourself (DIY)

Wanneer je creatief bent en graag een beetje extra moeite in je werk stopt, zijn er online hele leuke do it yourself knutselwerkjes te vinden. Dan zie je eigenlijk pas hoeveel je kunt met simpele voorwerpen zoals ijsstokjes, cocktailprikkers, schoenendozen en wc-rollen. Daarnaast helpen deze DIY’s je ook nog eens heel goed op weg. Met behulp van filmpjes kun je iets precies namaken, maar je kunt er ook je eigen draai aangeven natuurlijk!

Het leukste vinden wij bij Surfkids dat je ontzettend handige, leuke en grappige dingen zelf kunt maken. Want eigenlijk zijn zelf geknutselde cadeautjes of spullen gewoon heel tof! Op die manier maak je hele leuke en vooral unieke spulletjes. Ook kun je met WC-rollen dieren knutselen, dus misschien kun jij eens proberen om Spike te knutselen? Wij zijn heel benieuwd naar
jouw creatie!

Kaartjes maken

Er zijn heel veel spullen te krijgen om kaartjes te maken of te knutselen. Wist je dat er ook veel oudere mensen zijn die dit stiekem nog heel leuk vinden? Misschien dat je opeens hulp van je moeder krijgt, omdat ze dit toch ook wel heel leuk vindt. Kaarten kun je helemaal zelf knutselen, maar je kunt ook gebruik maken van stickers, plaatjes, versieringen, noem maar op! Ook zijn er plaatjes te krijgen waarmee je een super leuk 3D effect krijgt op je kaartje. Het allerleukste is dat jouw kaartjes gebruikt kunnen worden. Wij weten zeker dat je opa, oma, vader of moeder een zelf geknutseld kaartje heel erg leuk vindt.

Herfststukjes

Wist je dat de herfst een super leuk seizoen is als je van knutselen houdt? Want die mooie herfstbladeren en kastanjes zijn zeer goede voorwerpen om mee te knutselen. Met kastanjes en cocktailprikkers kun je leuke spinnenwebben, rupsjes, uiltjes, spinnen of herfstkransjes maken.

Ook herfstbladeren zijn heel geschikt om mee te knutselen. Vraag dan van te voren wel aan je ouders of zij de bladeren met je willen drogen, dan kun je nog langer van je creaties genieten. Je kunt de bladeren gebruiken om de herfstkransjes op te vullen, maar je kunt er ook leuke dingen mee maken zoals slingers en bladerdieren. Ook kun je de bladeren zelf versieren en ergens ophangen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden en manieren om te knutselen. Heb jij zelf een unieke manier of gebruik jij speciaal materiaal bij het knutselen? Vertel ons je verhaal en misschien gebruiken wij dit voor ons volgende magazine!

Dr Albert

Hallo, mijn naam is dr. Albert en ik ben de wizzkid van Surfkids.