Scouting

Scouting

 

Scouting! Wat doe je daar precies?

Wanneer jij aan scouting denkt, dan denk je waarschijnlijk aan beestjes, tenten en plassen in een gat. Maar dat is helemaal niet waar scouting echt om draait. Wereldwijd spelen maar liefst 24 miljoen jongens en meisjes wekelijks het spel van scouting.

Wat ga je allemaal doen als je op scouting zit?

Scouting is een plek waar niemand buitengesloten wordt en waarbij je steeds nieuwe uitdagingen aangaat. Je speelt voornamelijk buiten een heleboel spelletjes. Eigenlijk moet je het zien als één groot kamp waar je wekelijks even naartoe kan. Van vlotten maken, speurtochten lopen tot frikandellen bakken met een zelfgemaakt vuurtje: het kan allemaal bij scouting. Niet alleen is scouting een plek om vrienden te maken, je leert er ook nog eens een hele hoop. Je leert om nieuwe avonturen aan te gaan en je wordt er ook heel zelfstandig van. Dat wil zeggen dat je goed leert om dingen zelf te kunnen in plaats van dat je het aan je ouders hoeft te vragen. Hoe stoer en handig is dat!

Verschillende groepen bij scouting

Je hebt verschillende soorten groepen bij scouting en die worden bepaald op basis van hoe oud jij bent. Je kan al bij de scouting vanaf 5 jaar en dan word je automatisch een Bever. Wanneer je 7 word ga je naar de Welpen en met 11 jaar ga je naar de Scouts. Word je 15? Dan bewandel je het pad van een Explorer en vanaf je 18de zit je bij de Roverscouts. Het leuke aan het overstappen naar een nieuwe groep is dat je een ontgroening krijgt en vaak ook een nieuw jasje of een nieuwe badge. Hoe cool. Maar het allerleukste aan scouting is dat je gewoon jezelf kan zijn en lekker kan spelen met anderen!

Dr Albert

Hallo, mijn naam is dr. Albert en ik ben de wizzkid van Surfkids.