Het advies in België is om twee keer per week patat te eten! Dat willen wij ook  

Foto van Emmy Smith opn Unsplash

 

Het advies in België is om twee keer per week patat te eten! Dat willen wij ook  

Kunnen we nog verhuizen naar België? In België roepen ze namelijk dat de Belgen meer patat moeten gaan eten! Huh? Waarom dan? Nou dat hebben wij even een voor je uitgezocht.  

 

Het plan is bedacht door Romain Cools. Hij werkt bij een aardappelorganisatie in België. Hij zei vervolgens tegen een Engelse televisiezender dat mensen lekker twee keer per week frietjes moeten gaan eten. Of dit nu een patatje oorlog, speciaal of gewoon met mayonaise is, dat maakt niet uit.  

Meer patat eten door coronacrisis 

Door de coronacrisis zijn er in het land echt super veel aardappelen over. Normaal gaan die de hele wereld over om Belgische frieten van te maken. Dat gebeurt nu natuurlijk niet en daardoor blijft het land met heel veel aardappelen over.  

Gelukkig hebben ze al deels een oplossing gevonden, een gedeelte ervan gaat namelijk naar voedselbanken. Daar kunnen mensen die weinig geld hebben eten halen. Maar dat is helemaal nog niet genoeg. En vandaar het plan om twee keer per week friet te eten. Nou dat hoef je mij geen tweede keer te zeggen.. 

Helaas zijn onze frietjes niet zo populair, maar daarom niet minder lekker. Hoe vaak eet jij patat per week? 

Bron: Nujunior.nl 

Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!