Hieperdepiep hoera, YouTube bestaat 15 jaar en deze dingen over YouTube wist je nog niet!

Hieperdepiep hoera, YouTube bestaat 15 jaar en deze dingen over YouTube wist je nog niet!

 

foto van Szabo Viktor op Unsplash

Laaaaaang zal het leven, laaaaaang zal het leven, laaaaang zal het leven in de gloria, in de gloriaaaa. YouTube viert deze week namelijk zijn vijftiende verjaardag en in plaats van een taartje geven we jou deze leuke weetjes over YouTube cadeau.

Deze dingen over YouTube wist je waarschijnlijk nog niet

1.YouTube is opgericht in 2005 en zag er toen zo uit. Wow, wat een verschil hè?

Youtube

2. De allereerste YouTube-video ooit gaat over één van de oprichters van YouTube die een dierentuin bezoekt. Hij duurt maar 18 seconde hierin vertelt hij wat over de olifanten achter zich.

3. YouTube heeft zo’n 2 miljard gebruikers, die per dag meer dan een miljard uur aan filmpjes bekijken. Dat zijn dus echt heel veel úren.

4. Sinds begin deze maand heeft Justin Bieber een belangrijk record te pakken: hij is de eerste artiest met 50 miljoen abonnees op het videoplatform.

5. Maar Justin Bieber had ook al een record op zijn naam staan, alleen een iets minder leuke. Zijn liedje Baby heeft namelijk de meeste dislikes. Ai! Het zijn er ongeveer 6500.000.

6. Niet overal kan je (zomaar) op YouTube. Het platform is bijvoorbeeld geblokkeerd in China, Iran en Noord-Korea.

7. Het YouTube-kanaal met de meeste abonnees is een account waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. De Indiase filmmaatschappij T-Series heeft namelijk 128 miljoen abonnees.

8. Spinning Records is het grootste Nederlandse YouTube-kanaal en heeft 25,8 miljoen abonnees. Dit is namelijk Spinning records. Dit bedrijf is de grootste naam ter wereld op het gebied van dancemuziek.

9. En de allerbest bekeken video ooit op YouTube? Dat is het lied waarbij iedereen wel een stukje van mee kan zingen. Namelijk het spaanse zomerliedje Despacito. Hij is ruim 6, 6 miljard keer bekeken. (Goals !?)

10. Ken jij hem nog? De meest bekeken video wat geen muziekvideo is, is de video ‘’Charlie bit my vinger’’.

Welk weetje vond jij het leukst?

Dr Albert

Hallo, mijn naam is dr. Albert en ik ben de wizzkid van Surfkids.