Hoe overleef je deze dagen thuis zitten?

Foto van Charles Deluvio op Unsplash

Hoe overleef je deze dagen thuis zitten? 

 

Help!? Door het coronavirus zit je nu verplicht thuis. Eerst voelde het toch een beetje alsof het vakantie is, maar nu je ook niet met je vriendjes of vriendinnetjes buiten mag spelen is het toch best SAAAAAI. Surfkids helpt je er wel doorheen. Dit zijn de leukste activiteiten die je kan doen en waarschijnlijk keuren je ouders dit ook goed! 

 

Dingen die je kan gaan doen wanneer je thuis vastzit 

We moeten met zijn allen nu zo veel mogelijk binnen blijven zodat we zo proberen om zo weinig mogelijk mensen ziek te maken. Maar wat moet jij nu gaan doen? Wij hebben een rijtje gemaakt met de leukste dingen die je thuis kan gaan doen en waar je waarschijnlijk zelf nog niet aan hebt gedacht!  

Pak een potlood of verfkwast en ga verven 

Er zijn zoveel leuke dingen die je kan gaan verven. Vind je het maar saai om het in je eentje te doen? Trommel je hele gezin op en bedenk opdrachten die uit kan voeren. Je kunt bijvoorbeeld je eigen droomland maken of maak je eigen strip. Bedenk een hoofdpersoon en een grapje en tekenen maar! 

Masterclass van het klokhuis 

Elke dag om 14:00 gaat het klokhuis online waarbij je een creatieve opdracht kan doen. Denk hierbij aan nepwonden maken, chips bakken, goochelen of gebaren leren. Hoe leuk is dat. Ze doen het vanuit hun eigen huis en gebruiken alleen spullen die jij ook thuis hebt. Zo leer je nu eens echte leuke dingen. Wat gaan jouw vrienden/vriendinnetjes jaloers zijn als jij ze opeens betovert met een magische truc.   

 

 

Oordopjes in en luister een podcasts 

Weet je niet wat een podcast is? Dat is niet gek, want eigenlijk weten best veel kinderen niet wat dit is terwijl dit best zonde is. Een podcast is iets waar je alleen maar naar kan luisteren en zelf een beeld bij moet maken. Eigenlijk net zoals lezen alleen dan wordt alles verteld. 

Dit zijn hele leuke podcasts die kan gaan luisteren: 

Dit zijn verhalen van maar één minuut verteld door kinderen over van alles en nog wat: kabouters die wildplassen, wat je later wilt worden of wonen in een vrolijke straat.  

Frankie is een podcast waarin pubers vertellen over wat zij meemaken of waar ze mee worstelen. Onderwerpen zoals groepsdruk, eetproblemen en wat als je op meisjes en jongens valt.  

  

Wat als je droom is om naar de sterren te reizen? Hoe worden baby’s gemaakt? Ook dit zijn verhalen die maar één minuut duren maar waar super leerzame onderwerpen aan bod komen. 

Doe een onderzoek over iets wat jij super interessant vindt 

Wordt jij helemaal gek van auto’s? Vind jij dokters echt supercool? Doe er onderzoek naar. Bedenk een onderwerp wat jij echt super interessant vindt en maak er een presentatie van. Maar niet zo’n saaie maar bedenk zelf wat je met de informatie wil gaan doen. Maak bijvoorbeeld een fotocollage met interessante weetjes of schrijf er een verhaal over. Laat het aan je familie over wanneer het klaar is. Zo leren je ouders ook nog wat!  

Heb jijzelf nog een leuk idee? Laat het ons dat weten! 

 

 

Puk

Hallo, mijn naam is Puk en ik ben de creatieve kid van Surfkids.