';
Preloader logo
Laat een boek zwerven tijdens Zwerfboekendag

Laat een boek zwerven tijdens Zwerfboekendag

Heb je wel eens gehoord van Zwerfboekendag? Op 13 juli is het weer zover!

Zwerfboekendag wordt vier keer per jaar georganiseerd en is bedacht door Margje. Deze dagen zijn er voor iedereen die het leuk vindt om boeken door te geven. Van stripboeken tot boeken voor volwassenen, je mag zelf kiezen wat voor boek je weggeeft en waar je het neerlegt.

De bedoeling is dat je het boek op een openbare plek neerlegt, zodat hij door de volgende lezer gevonden kan worden. Dit kan bijvoorbeeld in de trein, op een bankje in het park, enzovoort. Je kunt er een briefje bij doen die je schrijft aan de vinder van het boek.

NS doet ook mee

Zwerfboekendag is een groot succes geworden, want zelfs de Nederlandse Spoorwegen draagt zijn steentje bij. Niet alleen promoten ze deze dagen, maar conducteurs en machinisten leggen zelf ook een boek ergens in de trein neer.

Kinderzwerfboeken

Naast de zwerfboekendagen, heb je het hele jaar door ook speciale kasten voor kinderzwerfboeken. Deze zijn overal in het land te vinden. Op internet kun je er makkelijk achter komen of er eentje bij jou in de buurt is. Je mag een boek (of meerdere) uit de kast halen om te lezen en als je hem uit hebt, is het de bedoeling dat je het boek laat zwerven op een nieuwe plek, of weer terug naar de kast brengt.

Welk boek ga jij laten zwerven? Laat het ons weten in de reacties!

Puk

Hallo, mijn naam is Puk en ik ben de creatieve kid van Surfkids.