Vandaag is de dag van de aarde en dit is wat het betekent

Vandaag is de dag van de aarde en dit is wat het betekent

foto van Photo Boards op Unsplash

Vandaag, 22 april, is het Earth Day, oftewel de dag van de aarde. Een dag waarbij we sinds 1970 even stilstaan hoe wij leven en hoe het daardoor met de natuur gaat. Want als we een beetje het nieuws volgen, weten we ook wel dat het niet zo goed met de aarde gaat.

 

Eigenlijk zou het dus elke dag van het jaar aarde-dag moeten zijn. Want eerlijk is eerlijk, jij en ik zouden vast wel iets minder plastic kunnen gebruiken of iets minder lang kunnen douchen bijvoorbeeld.

Het thema van de dag van de aarde 2020

Dit jaar bestaat de dag van de aarde al 50 jaar en heeft elk jaar een ander thema. Dit jaar gaat het thema over actie voeren voor het klimaat. Het klimaat is het weer in een gebied over een langere periode.

Het gaat al een tijdje niet zo goed met het klimaat, want het wordt steeds warmer en warmer. Nu denk je misschien: ‘’Nou lekker toch?’’ Kan je misschien vaker zwemmen en meer buitenspelen, maar het zit toch een beetje anders. Zo zorgt de opwarming van de aarde er bijvoorbeeld voor dat er meer bosbranden komen, meer overstromingen, natuur wat verdwijnt en sommige dieren kunnen niet meer leven straks omdat hun eten ook verdwijnt

Jullie zijn de toekomst

Daarom is het zo goed dat we met zijn allen even goed nadenken over wat we nu kunnen doen om te helpen. En misschien klinkt het allemaal een beetje saai of nog heel ver weg, jullie kunnen zorgen voor een betere toekomst.

Igor

Hoi, ik ben Igor en sta beter bekend als de ‘uitsmijter’ van Surfkids.