Waarom je nu echt even niet met je vriendjes of vriendinnetjes kan spelen

Waarom je nu echt even niet met je vriendjes of vriendinnetjes kan spelen

 

Het coronavirus, misschien ben je eigenlijk al wel een beetje moe van het horen van dit woord. Maar toch is het heel belangrijk om het er wel steeds over te hebben. Ook in Nederland worden veel mensen nu ziek.

Onze minister-president (de baas van Nederland) heeft ons gisteren nog een keer gevraagd of we zo veel mogelijk thuis kunnen blijven. Dat betekent ook niet met je vriendjes en vriendinnetjes spelen. Maar waarom eigenlijk?

 

Hoe het coronavirus nu eigenlijk werkt:

  1. Het coronavirus is gisteren in Roos haar lichaam gekomen, wat dus betekent dat Roos het coronavirus heeft gekregen. Alleen voelt ze zich totaal niet ziek en komt ze er pas 2 weken later achter.
  2. Roos heeft vandaag nog helemaal geen last van symptomen en denkt dat ze gewoon gezond is. Ze gaat naar buiten en speelt met haar vriendjes en vriendinnetjes. Het coronavirus denkt ‘’Hey, nieuwe mensen, wat leuk! Daar ga ik ook even een kijkje nemen.’’ De vriendjes en vriendinnetjes waar Roos mee heeft gespeeld zijn nu ook besmet.
  3. De vriendjes en vriendinnetjes denken dat ze allemaal nog oké zijn en gaan gewoon over straat alsof er niks aan de hand is. Ze gaan naar verjaardagen, spelen hockey en wurmen zich door de rij van de supermarkt heen om een zakje van hun lievelingschips te pakken.
  4. Maar nu hebben Roos en de vriendjes en vriendinnetjes ervoor gezorgd dat niet alleen zij maar nog 100 mensen anderen het coronavirus hebben.
  5. Nu doen deze 100 mensen precies hetzelfde en zo krijgen weer nieuwe 100 mensen het Coronavirus
  6. Niemand weet meer wie oké is en wie het virus heeft en daarom moeten we dus nu met zijn allen binnen blijven. Het is eigenlijk dus een soort cirkel wat maar door blijft gaan.

Houd dus even goed die 1,5 meter afstand en probeer zoveel mogelijk thuis dingetjes te doen. Het is misschien een beetje saai maar straks als iedereen weer gezond is kan je al die tijd dubbel zo hard inhalen! Bedenk alvast nieuwe spelletjes die je straks weer kan gaan doen zodra je weer met al je vriendjes en vriendinnetjes bent bijvoorbeeld!

Dr Albert

Hallo, mijn naam is dr. Albert en ik ben de wizzkid van Surfkids.