';
Preloader logo
Garnalenboot

Garnalenboot

Vakantie.

Vakantie. Ik heb er weer zin in. Jullie vast ook. Ik lees ook graag al jullie verhalen over de zomervakantie. Waar gaan jullie heen, wat gaan jullie doen? Oh, ik weet wat. Ga een keer mee met een garnalenboot. Ik heb Igor een keer meegenomen. Ik zal jullie deze keer over mijn avonturen vertellen.

Wat is een garnalenboot?

Een garnalenboot heeft een net aan weerszijden van de boot. Deze worden in het water gelaten. Zo blijft de boot trillend liggen. Nu halen ze garnalen op. Vaak combineren ze een tocht met het zoeken naar zeehonden. Ook kun je binnen zitten en genieten van een drankje.

Hoe begin je?

Als eerste moet je wel reserveren. Vol is vol. Dan, als iedereen aan boord is, vertrekken we. Zorg ervoor dat je op tijd bent. Natúúrlijk moesten Igor en ik nog rennen. De loopplank zou net opgehaald worden, maar gelukkig mochten we nog mee. Het was toen ook wel erg druk. De boot vertrok. Na een poos gevaren te hebben gingen de netten uit. Igor keek zijn ogen uit. Samen keken we over de reling hoe diep de netten kwamen. Er gebeurde nu even niet zoveel dus Igor en ik gingen de boot verkennen. Na een poos kwamen de netten weer omhoog. De netten werden boven bakken aan boord geleegd. Er kwamen ook een heleboel krabben, knorhaantjes, pietermannetjes en platvisjes vrij. En er zat zelfs een zandhaai bij! De schipper legde van alles uit. Omdat het zo druk was, was het wel lastig om alles goed te kunnen volgen. Er stroomde ook veel water over het dek. Oppassen voor natte voeten. Igor vond het wel zielig voor de visjes. Maar we mochten van de schipper de visjes teruggooien in het water. Nou, toen stond Igor direct vooraan. Per ongeluk glibberde er een visje uit zijn handen. Hij gilde erover. Toen had ik wel pret. Maar gelukkig hebben we alle visjes terug kunnen brengen naar de zee.

Wat gebeurt er dan met de garnalen?

De garnalen gaan op de boot in een grote kookpot. De schipper legt uit hoe je ze pelt. Daarna mochten we uitgebreid proeven. Heerlijk vers! En aan het eind kregen we allemaal een goed gevulde zak mee naar huis. Gratis!

Wat kun je nog meer doen behalve garnalen vissen?

We gingen daarna verder varen naar de zeehonden. Vol gas, heerlijk. De wind waaide door mijn haren. Igor genoot er ook van. We stonden vooraan op de boeg. En inderdaad, in de verte zagen we al wat kopjes boven het water uitkomen. En op een grote zandbank midden in de Noordzee lagen een heleboel zeehonden te zonnen. We konden heel dichtbij komen. De zeehonden keken naar ons zoals wij naar hen keken. Prachtig. We zijn zo een paar uur aan het varen geweest. Voldaan kwamen we bij de haven terug. En bij de camping aten we heerlijk van onze garnalen. Zeker een aanrader!

Puk

Hallo, mijn naam is Puk en ik ben de creatieve kid van Surfkids.