Snorkelen en Duiken

Snorkelen en Duiken

Het is weer zomertijd! Tijd voor de zomervakantie! Misschien ga je op vakantie, maar voor leuke dingen hoef je niet altijd ver te reizen. In de buurt kun je vaak heel veel leuke dingen doen, zoals snorkelen. Ga je wel wat verder op reis, dan kun je misschien ook ergens duiken! Het is iets anders dan snorkelen maar ook heel erg leuk om eens te hebben gedaan.

De verschillen

Snorkelen doe je met een snorkelmasker of met een duikbril en een snorkel. Een snorkel is een soort luchtpijp waaraan een mondstukje vast zit. Deze doe je in je mond en bijt je met je tanden vast, zodat tijdens het zwemmen de snorkel op zijn plek blijft. Een duikbril lijkt wel wat op een zwembril, maar bij een duikbril zit je neus ook in het masker, zodat je daar geen water in krijgt. Een snorkelmasker is een masker waar alles bij elkaar in één zit.

Duiken is in de meeste gevallen met een wetsuit, duikfles en duikbril. De wetsuit beschermt je tegen de kou want hoe dieper je de zee in gaat, hoe kouder het wordt. De duikfles is gevuld met zuurstof waardoor je onder water kunt ademhalen. En de duikbril zorgt ervoor dat je geen water in je neus of ogen krijgt.

Je kunt ook in een zwembad of een meertje snorkelen, maar blijf wel aan de oppervlakte. Dit om ervoor te zorgen dat je geen water in je snorkel krijgt. Kun je je adem al heel goed inhouden? Dan kun je proberen iets verder onder water te gaan. Vergeet dan niet eerst het water uit je snorkel te blazen als je weer boven komt!!!!

Puk

Hallo, mijn naam is Puk en ik ben de creatieve kid van Surfkids.