';
Preloader logo
Loekie en de kerstboom

Loekie en de kerstboom

Marit en Inge hangen de laatste figuurtjes in de kerstboom. Zo, wat een werk. Maar de klus is geklaard. Moeder zet de warme chocolademelk op tafel.

‘Zo, dat hebben jullie wel verdiend. Jullie hebben hard gewerkt. En de boom is erg mooi geworden.’ Moeder spuit voor elk een dikke toef slagroom in de bekers en de zusjes gaan lekker aan tafel zitten. Vader zet de lichtjes in de boom aan en samen genieten ze van hun versierselen.

Als de meiden gaan slapen dromen ze heerlijk weg over hun kerstboom. In de vroege
ochtend maakt Marit haar zusje wakker.

‘Kom, we gaan naar onze boom kijken.’

Samen lopen ze naar beneden. Maar, o jee, wat zien ze daar? Loekie is in de kamer. Hij slaat met zijn pootje tegen de balletjes onderin de boom. Het balletje wiebelt alle kanten op.

‘Nee!!!’, gilt Marit. ‘Niet doen!’ Maar door het geschreeuw en gewapper van de meiden schrikt het jonge katje. Hij springt zo pardoes in de boom waardoor Marit en Inge nog harder gaan gillen. Ongerust door het tumult beneden rennen vader en moeder de kamer binnen en zien nog net wat er gebeurt. Marit probeert Loekie uit de boom te tillen maar zijn pootjes klemmen zo stevig om de slingers heen dat hij de boom zo meetrekt. De mooi versierde boom valt bovenop Loekie en Marit. Angstig worstelt Loekie onder de boom uit en springt de bijkeuken in. Daar verstopt hij zich snel achter de wasmachine.

Het huilen staat Marit en Inge nader dan het lachen. Al hun werk voor niets. En daar hadden ze
zoveel tijd in gestoken. Bibberend kruipt Marit onder de boom vandaan. Vader en moeder bekijken de schade. Een aantal ballen zijn stuk, de slingers zijn gescheurd. Vader test de lampjes. Gelukkig, ze doen het nog.

‘Kom op meiden. We zetten de boom rechtop en hangen alles wat nog goed is terug in de boom. Ziet er gek uit, maar de lampjes doen het. En daar gaat het om toch?’ zegt vader.

Marit en Inge kijken hun vader met betraande ogen aan. Moeder schiet in de lach. Dan beginnen ze allemaal spontaan te lachen. Arme Loekie, arme boom, maar de lampjes doen het nog! Sfeer hangt er genoeg in huis. En zo vieren ze een prachtige kerst met een scheve en kale boom met lichtjes en een Loekie, die zolang de boom in huis staat niet in de buurt van het ding komt.

Wat een toestand.

Puk

Hallo, mijn naam is Puk en ik ben de creatieve kid van Surfkids.