Loekie en het paasei

Loekie en het paasei

Wat ligt daar nou in het gras? Loekie snuft. Hij slaat er met zijn pootje tegen aan. He, wat grappig. Het rare gekleurde balletje beweegt ook nog. Loekie slaat er nogmaals tegen aan. Wat harder deze keer. Het stuitert weg en Loekie begint ermee te spelen. Met al zijn kracht springt hij erboven op. Dan plotseling spat het balletje open. Loekie zit onder de gele stinkende smurrie. Hij likt aan zijn snuit. Bah, dat is vies. Maar wel grappig. Ah, daar verderop ligt nog zo’n ding. Hij draaft erheen en tikt het uit de bosjes. Weer springt hij er bovenop. En wéér spat het open. En wéér zit hij eronder. Dat is een leuk spel. Vlug zoekt Loekie verder. En hij vindt nog veel meer rare balletjes. Stuk voor stuk maakt hij ze kapot. De gele drap drijft nu van zijn vachtje af.

Ineens een gil achter hem. Mama! Al onze eieren zijn kapot, huilt Inge.

Marit rent naar buiten en slaat haar hand voor haar mond. Ze begint spontaan te lachen. Inge moet eigenlijk ook wel lachen. Vader en moeder komen snel naar buiten. Loekie zit in het gras tussen allemaal kapotte eieren. Het beestje is helemaal geel en vies van het eivocht.

Och, vader, zucht moeder. Heb je de eieren niet eerst gekookt voor je ze ging verstoppen? Het is een wonder dat ze met het versieren niet geknapt zijn.

Met een sneu gezicht bekijkt vader het tafereel. Nee, eigenlijk niet, zegt hij. Maar gelukkig heb ik de chocolade eieren binnen verstopt.

Marit en Inge sprinten naar binnen en gaan driftig op zoek. Chocolade eieren zijn toch veel leuker dan die kapotte van buiten. Al snel hebben ze de eieren en als laatste voor elk een paashaas gevonden. Moeder heeft net de ontbijttafel klaargezet. Het mandje met de ontbijteieren wordt in het midden geplaatst. Zo jongens, aan tafel.

Vader heeft intussen Loekie met veel pijn en moeite in bad gekregen en schoon gesopt. Loekie springt in zijn stoel en likt zijn mooie glanzende vachtje schoon.

Best goed, zo’n ei-bad lacht moeder. Ze gaan allemaal aan tafel zitten. Moeder pakt een ei uit het mandje en tikt het open. Van schrik gilt ze het uit en laat het ei vallen. Het eigeel drijft in haar haren en over haar kleren. Beduusd kijkt ze vader aan.

Oeps, haha, ook vergeten onze ontbijteieren te koken. Verlegen probeert hij moeders gezicht met een servet schoon te vegen. Moeder kijkt woest, daarna betrekt haar gezicht en kijkt ze de meiden aan. Ze kunnen met moeite hun lachen inhouden. Dan moet moeder eigenlijk ook wel lachen. Vader kijkt ook zo schuldbewust. Ze barsten allemaal in lachen uit en genietend van hun paasontbijt maken ze er een vrolijke dag van.

Puk

Hallo, mijn naam is Puk en ik ben de creatieve kid van Surfkids.