Loekie

Loekie

Vooruit, voor deze éne keer

Inge ligt in bed. Ze kucht. Inge is ziek. Bah, niets aan. Moeder brengt haar een kom soep. ‘Zo, lieverd,’ zegt moeder. Ze gaat naast Inge op het bed zitten. ‘Hoe voel je je nu?’

‘Iets beter,’ zegt Inge. ‘Fijn zo. Ik laat de deur op een kiertje staan. Roep maar als je me nodig hebt.’ Moeder geeft haar een aai over de bol en staat op. Ze laat de deur een stukje open.

Inge geniet van haar warme soep. Dat smaakt prima. Ze knapt al op. Dan gaat de deur een stukje verder open. Hé? Wat is dat nu? Inge schrikt ervan. De deur gaat nog verder open. Loekie gluurt om het hoekje.

Inge lacht. ‘Wat kijk je suf,’ gniffelt ze. ‘Kom maar.’ Ze klopt met haar hand op de deken. Loekie komt naar het bed gerend, neemt een aanloop en springt erop. Draaiend en met zijn pootjes op en neer

zoekt hij een lekker plekje om te liggen. Inge begint te hoesten. Ze zet haar kom soep op het nachtkastje en gaat liggen. ‘Nu niks tegen mama zeggen dat je hier ligt,’ fluistert ze. Ze aait Loekie over zijn koppie. Loekie spint en legt zijn kopje op zijn pootjes. Even later komt moeder bij Inge kijken. Vertederd kijkt ze naar haar slapende dochter en de ondeugende Loekie. Glimlachend sluit ze de deur.

Vooruit, voor deze éne keer, denkt ze.

Puk

Hallo, mijn naam is Puk en ik ben de creatieve kid van Surfkids.