';
Preloader logo
Capibara

Capibara

De capibara, is het grootste knaagdier ter wereld. Hij lijkt wel een beetje op een hele grote cavia. Omdat hij veel tijd in het water doorbrengt wordt hij ook wel waterzwijn genoemd. Dit beestje leeft in een grote familie aan de oever van moerassen, meren en rivieren in Brazilië, Suriname en Noord-Argentinië.

Uiterlijk

De capibara wordt circa 120 centimeter lang en heeft een schouderhoogte van ongeveer 60 centimeter. Hij weegt gemiddeld tussen de 35 en 66 kilo. De vacht is licht tot donker geelbruin of grijsbruin. Het beestje heeft korte stevige poten en hoefachtige klauwen. De tenen zijn gedeeltelijk verbonden door zwemvliezen. Zijn neusgaten, ogen en oren staan boven op de kop, zodat hij ook tijdens het zwemmen kan ruiken zien en horen. De jongen van de capibara worden behaard geboren. Ze drinken melk bij de moeder of bij een ander vrouwtje uit de familie. Na enkele dagen kunnen ze vast voedsel eten en leren ze zwemmen.

Voedsel

Het voedsel van de capibara bestaat uit waterplanten, gras, knoppen en zachte boombast. Om aan voedsel te komen, leggen ze grote afstanden af en stropen ze ook wel op akkers met granen, meloen en maïs. Huisdier De capibara wordt wel als huisdier gehouden, maar dat is tegenwoordig in Nederland en België niet meer toegestaan. Als je het beestje wilt zien kun je het beestje spotten in de Nederlandse dierentuinen.

Huisdier

De capibara wordt wel als huisdier gehouden, maar dat is tegenwoordig in Nederland en België niet meer toegestaan. Als je het beestje wilt zien kun je het beestje spotten in de Nederlandse dierentuinen.

Dr Albert

Hallo, mijn naam is dr. Albert en ik ben de wizzkid van Surfkids.