';
Preloader logo
Kerstboom

Kerstboom

Geschiedenis

De geschiedenis van de kerstboom gaat heel ver terug. In de 15e eeuw werden er al versierde bomen gebruikt bij Christelijke winterfeesten. Later waren het vooral de Oost Europeanen en de Duitsers die in huis prachtig versierde bomen opzetten. Snel hierna volgden de Engelsen.

 

Voor meer info over de geschiedenis:

Nederland

In ons land werd de kerstboom bekend via de zondagsscholen. Eerst versierd met appels, noten en kaarsen en later met ballen en linten.

De laatste jaren is vooral de Nordmann spar erg populair, een erg mooie boom met volle takken en een mooie blauwgroene kleur. En het grootste voordeel van deze boom? Hij laat geen naalden vallen! Handig!! Kunstkerstbomen

De kunstkerstboom bestaat sinds 1883, deze boom had 25 losse takjes (gemaakt van geverfd dons), versierd met rode besjes.

Dat is natuurlijk niks bij de kunstkerstbomen zoals we die nu kennen. Aan de moderne kunstkerstboom kun je bijna niet zien dat hij nep is! Zo mooi zijn ze gemaakt!

Kerstboom versieren

Als je het goed wilt doen, versier je de kerstboom van beneden naar boven. Eerst de lampjes, daarna de ballen en de overige versiering.

Heb je grote en kleine ballen? Hang dan de grote ballen onderin en de kleine ballen bovenin.

Wist je dat rood, zilver en goud de meest gebruikte kleuren zijn bij het versieren van de kerstboom??

In veel steden en dorpen staat ieder jaar een hele grote versierde kerstboom. Meestal op een centrale plek. Een heel bekend voorbeeld hiervan is de kerstboom in Rockefeller Center (New York). Het aansteken van de lichtjes (ongeveer 45.000!!!) van deze kerstboom vindt op de woensdag na Thanksgiving plaats tijdens een grote show die wel twee uur duurt. Dit is zelfs op TV te zien!

 

 

Dr Albert

Hallo, mijn naam is dr. Albert en ik ben de wizzkid van Surfkids.