';
Preloader logo
Fast-Chat

Fast-Chat

Het gebruik van Amerikaanse begrippen en afkortingen neemt enorm toe. Vooral op Facebook, Twitter enz. Maar ook in het dagelijkse leven begint het steeds meer te komen. Ken jij de volgende Amerikaanse begrippen en afkortingen?

ASAP
As Soon As Possible, letterlijk vertaald: zo snel als mogelijk. Een bekende uitdrukking om aan te geven dat ergens haast bij is.

FYI
Staat voor For Your Information. In Nederland zouden we iets in de richting van ‘dat je het even weet’ zeggen. Een beetje een arrogante manier om nog even iets te zeggen wat hem of haar eigenlijk niks aangaat.

TTYN
Staat voor Talk To You Never. De letterlijke vertaling hiervan is ‘ik spreek je nooit meer’. Een nogal onvriendelijke manier dus om iemand duidelijk te maken dat je hem of haar nooit meer hoopt te zien of te spreken.

BFF
Best Friends Forever. Als iemand je BFF is, wil dat zeggen dat diegene je allerbeste vriend of vriendin is. Ook wel hartsvriend of hartsvriendin genoemd.

ROFL
De letters staan voor Rolling On The Floor Laughing. Een korte simpele manier om aan te geven dat je iets heel erg grappig vindt, zo grappig dat je bij wijze van spreken op de grond ligt van het lachen.

LMAO
De letters staan voor Laughing My Ass Off. De letterlijke vertaling slaat nergens op, maar het heeft een soortgelijke betekenis als de afkorting hierboven. Om aan te geven dat je iets heel erg grappig vindt.

Dr Albert

Hallo, mijn naam is dr. Albert en ik ben de wizzkid van Surfkids.