';
Preloader logo
Andijvie stampot

Andijvie stampot

Ingrediënten:

1,5 kilo aardappels
100 mililiter halfvolle melk
25 gram boter
250 gram magere spekreepjes
500 gram andijvie
2 eetlepels crème fraîche
Peper en zout

Bereiding:

  1. Begin met aardappels schillen en snij ze vervolgens in gelijke stukken
  2. Kook de aardappels in water en voeg er wat zout aan toe. Het koken moet ongeveer 20 minuten duren. wanneer dit klaar is kunnen de aardappels worden afgegoten. Doe ze hierna terug in de pan.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder boter of olie. Bak hierin de spekreepjes, in een kleine 10 minuten, bruin en krokant. Hierna kan de melk en boter worden toegevoegd aan de aardappels.
  4. Stamp het geheel fijn tot puree. Voeg de andijvie toe en schep hier de crème fraîche en gebakken spekjes met spekvet doorheen.
  5. Proef of de stamppot andijvie voldoende smaak heeft. Als dit niet het geval is kun je de stamppot op smaak brengen met peper en zout.
Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!