';
Preloader logo
Bietjes stampot

Bietjes stampot

Ingrediënten:

600 gram kruimige
aardappels
5 gekookte rode bietjes
1 ui, gesnipperd
klontje roomboter
scheutje warme melk
peper en zout

Bereiding:

  1. Schil de aardappels en zet ze op het vuur in ruim water met een snufje zout. Kook de aardappels ongeveer 15 Minuten, of tot ze gaar zijn. Dit kun je testen door met een vork in de aardappel te prikken. Glijdt de aardappel makkelijk van je vork, dan is hij gaar.
  2. Rasp de voorgekookte bieten grof en verwarm ze op gemiddeld hoog vuur in een steelpannetje, met een beetje olie.
  3. Voeg het gesnipperde uitje toe. Braad ondertussen de worsten bruin in een koekenpan, met een klontje roomboter.
  4. Stamp de aardappels fijn en voeg hier een scheutje warme melk en een klontje boter aan toe.
  5. Voeg als laatste de bietjes toe en stamp alles tot een geheel. Proef of de stamppot voldoende smaak heeft en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!