';
Preloader logo
Boerenkool stampot

Boerenkool stampot

Ingrediënten:

600 gram boerenkool
1 kilo aardappels
2 rookworsten
25 gram boter
Peper
1 eetlepel azijn

Bereiding:

  1. Begin met aardappelen schillen en in stukken snijden. Vervolgens kan de boerenkool in een grote pan worden gedaan.
  2. De aardappels leg je boven op de boerenkool. Voeg hier 2,5 deciliter water aan toe en een theelepel zout.
  3. Breng op een matig vuur de boerenkool en de aardappels aan de kook, in een afgedekte pan. Laat de boerenkool ongeveer 10 minuten slinken.
  4. Haal de rookworsten uit de verpakking en leg deze bovenop de aardappels. Laat dan de boerenkool en de aardappels afgedekt nog ongeveer een kwartier gaar koken.
  5. Haal de rookworsten uit de pan en hou ze warm op een bord onder de deksel.
  6. Giet de boerenkool en de aardappels af. Stamp de boerenkool en de aardappels fijn met behulp van een stamper. Voeg hier vervolgens de boter en azijn aan toe en roer alles goed door elkaar
  7. Je kunt de stamppot op smaak brengen met zout en peper. Eventueel kun je ook nog wat azijn gebruiken.
Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!