';
Preloader logo
Cappuccino van paddenstoelen

Cappuccino van paddenstoelen

Ingrediënten:

  • 250 g kastanjechampignons
  • 450 g paddenstoelen-seizoensmelange
  • 2 uien
  • 1 liter kraanwater
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • 100 g mon chou
  • 200 gr crème fraîche
  • 25 g verse bieslook (bakje 25 g)
  • 2 el traditionele olijfolie

 

Benodigdheden:

  • staafmixer of een keukenmachine
  • maatbeker
  • plastic champagneglazen
  • rietje
  • sorbetlepels

Bereiding:

  • Snijd 2/3 van de paddenstoelen en de kastanjechampignons fijn of hak ze fijn in de keukenmachine. Breng het water aan de kook met de fijngesneden paddenstoelen en champignons, gesnipperde uien het laurierblaadje en de rozemarijn. Laat met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur trekken. Garneer het geheel af met een takje rozemarijn.
  • Snijd de bieslook fijn, snijd de resterende paddenstoelenmelange (de grote delen) in stukken. Laat de kleinere paddenstoelen heel. Verhit de olie in een koekenpan en bak alle paddenstoelen 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Meng de mon chou en de créme fraîche en klop deze op met mixer.
  • Zeef de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de gebakken paddenstoelen over diepe borden. Schep de hete soep erop.
    Verdeel de mix van monchou en crème fraîche erover en serveer direct.
Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!