';
Preloader logo
Crème brûlée

Crème brûlée

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml verse slagroom
  • 250 ml halfvolle melk
  • 5 à 6 eieren
  • 100 g kristalsuiker
  • 50 g witte basterdsuiker

Benodigdheden:

  • mes en garde
  • grill of brander
  • grote kom, ovenschaaltje en pan

Bereidingen:

  • Verwarm de oven voor op 125 °C.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte en schraap met een mes het merg eruit. Voeg dit aan de melk toe.
  • Breng het mengsel van de melk, slagroom en het vanillestokje aan de kook. Dan 5 min op laag vuur laten trekken.
  • Verwijder het vanillestokje.
  • Scheid de eidooiers van het eiwit en doe de dooiers met de suiker in een grote kom. Klop door elkaar. Schenk de hete room erbij en roer tot het mengsel wat dikker wordt. Verdeel over de 4 ovenschaaltjes. Zet deze schaaltjes op een rooster in de oven. Laat de crème brûlée in ca. 45 min. gaar worden en helemaal stollen.
  • Laat 30 min. afkoelen en daarna
  • verder opstijven in de koelkast (ongeveer 2 uur).
  • Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Neem de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi ze met de basterdsuiker.
  • Zet ze ongeveer 1 min. vlak onder het grillelement of gebruik een kleine brander totdat de suiker gesmolten is en bruin begint te kleuren.
Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!