';
Preloader logo
Crêpes met appel

Crêpes met appel

NAGERECHT

  • 45 MIN
  • 6 STUKS

Deze dunne pannenkoekjes met appel en kaneel zijn ook lekker met een bolletje ijs

Ingrediënten

  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gr bloem gezeefd
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 25 gr boter (gesmolten)
  • 3 appels
  • 3 eetlepels rozijnen
  • snuf kaneel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels suiker
  • poedersuiker om te garneren

Bereiding

Doe de bloem in een beslagkom en meng een snufje zout en de vanillesuiker er door. Voeg dan de eieren, melk en gesmolten boter toe en klop met een garde of mixer tot een glad beslag. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan en bak de crêpe aan beide kanten goudbruin.

Bak in totaal ca. 6 stuks. Schil en snijd ondertussen ook de appels in kleine stukjes. Meng met de rozijnen, kaneel, suiker en citroensap. Verwarm deze even in een pannetje of magnetron tot de appels wat zacht zijn. Leg wat warme appel op de crêpes en vouw deze 2 x dubbel. Bestrooi met wat poedersuiker.

sandra

In samenwerking met Sandra Waterschoot Koopmans

kijk voor meer recepten op: www.leukerecepten.nl

Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!