';
Preloader logo
Gegratineerde Aubergine

Gegratineerde Aubergine

Ingrediënten:

1 aubergine
100 ml tomatensaus
½ bol mozzarella
30 gr parmezaanse kaas
Verse basilicum
3 eetlepels bloem
Zonnebloemolie om te frituren
Zout

Bereiding:

  1. Snijd de aubergine in 12 plakken. Bestrooi ze royaal met zout en laat dit minimaal 20 minuten staan totdat ze gaan ‘zweten’ en het vocht onttrokken wordt. Verwarm de oven op 230 graden (als het kan op grillstand). Spoel de aubergines af met water en dep droog. Bestrooi ze aan beide kanten met bloem.
  2. Verhit een laagje van ongeveer 1 cm zonnebloemolie in een pan en bak hierin de aubergines ongeveer 4 minuten. Laat ze uitlekken op een keukenpapier en dep ze iets droog. Leg de 4 grootste plakken op een stuk bakpapier of in een ovenschaal. Bestrijk deze met wat tomatensaus en verdeel wat mozzarella in kleine stukjes
    en wat geraspte parmezaanse kaas over de tomatensaus.
  3. Herhaal dit nog 2 keer zodat er torentjes ontstaan. Zet ze vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer ze op een bordje met wat verse basilicum.
Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!