';
Preloader logo
Griezeltaart

Griezeltaart

Ingrediënten:

6 plakjes diepvries bladerdeeg
1 pak (450 g) Spinazie à la crème
Boter om in te vetten
Bloem om te bestuiven
4 eieren
1 paprika
1 pakje spekjes
Zout, peper
100 geraspte jong belegen kaas

Bereiding:

  • leg de spinazie op een zeef en het bladerdeeg 1 dag van tevoren in de koelkast om te ontdooien.
  • Vet een springvorm in met boter, bestuif de vorm met bloem en bekleed hem met het bladerdeeg. Druk de randen stevig op elkaar. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Klop de eieren los en meng ze met de spinazie, een snufje zout, een snufje peper, de helft van de amandelen en de helft van de kaas. Vul de vorm met het eimengsel, leg de spekjes erop, strooi de rest van de kaas en de paprika erover.
  • Bak de taart midden in een hete oven (200 graden) in ca. 55-60 minuten gaar.
Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!