';
Preloader logo
Groene aspergesoep

Groene aspergesoep

Ingrediënten:

350 gr verse groene asperges
1 groentebouillontablet
500 ml water
1 sjalot
50 ml kookroom
4 plakken ontbijtspek
scheutje olijfolie

Bereiding:

  1. Bak het spek in een koekenpan krokant en laat deze uitlekken op een keukenpapiertje.
  2. Hak de sjalot fijn en fruit meteen klein scheutje olijfolie in een soeppan. Giet het water erbij en breng aan de kook. Los hier het groentebouillontablet in op.
  3. Snijd het uiteinde van de asperges af (laatste harde stukje). Snijd de asperges in stukken van ongeveer 3 cm. Voeg de stukjes toe aan de kokende bouillon.
  4. Schep na 3 minuten de aspergekopjes er uit en laat de rest van de stukken asperge nog 3 minuten koken. Pureer de soep fijn met een staafmixer en zet terug op het vuur.
  5. Giet de room erbij en verwarm kort. Schep de soep in borden en leg de aspergekopjes en stukjes spek er in. Je kunt ook de aspergekopjes toevoegen aan de pan soep en het spek er apart bij serveren.
Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!