';
Preloader logo
Omwonden varkenshaas gevuld met ossenhaas en groene paprikasaus

Omwonden varkenshaas gevuld met ossenhaas en groene paprikasaus

Ingrediënten:

  • 2 grote, lange varkenshaasjes
  • 1 ossenhaas 200gr
  • 12 plakken ontbijtspek
  • mix van 2 eetlepels olijfolie + 1 eetlepel boter
  • versgemalen peper en zout
  • 3 groene paprika’s (in stukken, zonder zaadjes)
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 milliliter kippenbouillon
  • 1 eetlepel verse koriander (gehakt)
  • 2 eetlepels citroensap

Benodigdheden:

  • mes en snijplank
  • ovenschaal
  • braadpan

Bereiding:

  • Snijd de paprikablokjes en hak de knoflook fijn.
  • Smoor de paprikablokjes met de gehakte knoflook in een pan 10 minuten.
  • Voeg de kippenbouillon toe en kook zachtjes 5 minuten.
  • Pureer tot een saus en meng er verse koriander en 2 eetlepels citroensap doorheen.
  • Proef de saus en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Snijd de ossenhaas in kleine blokjes.
  • Snijd de varkenshaas in over de lengte, verdeel de ossenhaasstukjes in de varkenshaas, kruid ze met peper en zout.
  • Leg plasticfolie op een snijplank, hier bovenop 6 plakjes ontbijtspek en leg de gevulde varkenshaas aan de bovenkant van het spek. Rol samen met het spek naar je toe tot ze volledig omwikkeld zijn.
  • Verhit een koekenpan en laat de mix van boter en olie hierin uitbruisen. Bak de varkenshaas goudbruin en gaar en stop ze 10 min in de oven op 100 graden. Neem ze uit de oven.
  • Snijd de varkenshaas in 4 stukken (medaillons).
  • Schep de medaillons op voorverwarmde borden en schenk de saus rondom het bord.
Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!