';
Preloader logo
Pompoenbroodjes (8 stuks)

Ingrediënten

  • 450 gram pompoen
  • 265 gram speltmeel
  • 200 gram speltbloem
  • 100 gram pompoenpitten
  • 1,5 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 100 ml rijstmelk
  • 3 eetlepels honing
  • 1 ei
  • 1 snuf zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snij de pompoen doormidden en bestrijk 1 helft met wat olijfolie. Leg die kant met de schil naar boven op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak in 35 minuten gaar.
  • Haal de pompoen uit de oven, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak dit met een vork fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten, behalve het ei, door het elkaar en kneed hier een deegbal van. Is het deeg te plakkerig? Dan kun je nog wat meel toevoegen.
  • Blijf het deeg een aantal minuten goed doorkneden en laat het deeg vervolgens 1 uur rijzen op een warme plek
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en maak 8 bolletjes van het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede plaat.
  • Klop het ei los en bestrijk de broodjes hiermee. Versier vervolgens de broodjes met wat pompoenpitten en druk deze goed aan.
  • Zet de broodjes ongeveer 17 minuten in de oven en laat ze vervolgens goed afkoelen. Wanneer ze genoeg zijn afgekoeld is het smullen maar!
Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!