';
Preloader logo
Pompoenstamppotje

Pompoenstamppotje

Ingrediënten:

  • 1 pompoen
  • 1 zak veldsla
  • 1 flinke eetlepel mosterd
  • handvol gepelde pistache noten
  • olijfolie, peper en zout

Bereidingen:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snij de pompoen doormidden en bestrijk de helften heel licht met olijfolie. Bestrooi dit vervolgens met peper en zout.
  • Leg de pompoenen met de schil naar boven op een met bakpapier beklede ovenplaat en zet deze in de oven. Bak de pompoen in ongeveer 35 minuten gaar.
  • Haal de helften uit de oven en schep met een lepel de pompoen uit de schil. Prak dit vervolgens fijn met een vork.
  • Doe de veldsla gelijk bij de warme pompoen, zodat de sla iets slinkt. Prak de mosterd hierdoor en maak het geheel iets smeuïger met een klein scheutje olijfolie.
  • Maal de pistachenoten fijn en garneer over de pompoenstamppot.
Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!