';
Preloader logo
Pompoentaart

Pompoentaart

Ingrediënten:

  • 60 gram amandelmeel
  • 140 gram tarwebiscuits
  • 100 gram gesmolten boter
  • 500 gram pompoenpuree
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 175 gram bruine suiker
  • 3 eieren
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • snufje zout

Bereiding:

  • Allereerst maak je de pompoenpuree. Voor de pompoenpuree hak je een pompoen in blokjes en deze kook je gaar. Hierna pureer je de pompoen en laat je de puree in een zeef boven een bak uitlekken.
  • Bekleed vervolgens een bakvorm met bakpapier. Maal de koekjes fijn en meng de kruimels met de boter en het amandelmeel. Druk het amandel-koekmengsel in de springvorm en zet het in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en meng de overige ingrediënten (pompoenpuree, gecondenseerde melk, bruine suiker, eieren, speculaaskruiden en een snufje zout) en giet het mengsel vervolgens in de bakvorm.
  • Bak de taart 10 minuten op 220 graden en zet de oven daarna terug op 180 graden. De pompoentaart moet dan nog 35 minuten in de oven.
  • Haal hierna de pompoentaart uit de oven en laat deze helemaal afkoelen op het aanrecht. Zet hem vervolgens nog minimaal 4 uur in de koelkast en dan is het
    smullen
Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!