';
Preloader logo
Tomatensoep

Tomatensoep

Ingrediënten:

1 kilo vleestomaten
1 liter water
1 (rund of kip) bouillonblokje
1/3 van een basilicum plantje
1 ui
1 of 2 teentjes knoflook
olijfolie
peper en zout
200 gr salami

Bereiding:

  • Fruit een gesnipperde ui en de teen(tjes) knoflook in een scheut olijfolie.
  • Doe de tomaten er voorzichtig in en voeg 1 liter water toe.
  • Doe het bouillonblokje erbij, breng het aan de kook en laat het geheel zachtjes ongeveer een kwartier koken.
  • Zet de staafmixer erop om het geheel tot een gladde soep te pureren.
  • Voeg de basilicum en gesneden salami erbij.
  • Naar smaak peper en zout toevoegen.
Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!