';
Preloader logo
Vegetarische loempia

Vegetarische loempia

INGREDIËNTEN

Loempiavellen:

  • 200 gr bloem
  • 50 gr maizena
  • 2 eieren (zónder dooier)
  • mespuntje zout
  • 1/2 liter water

Vulling:

  • 200 gr taugé
  • 200 gr prei
  • 1/2 winterpeen
  • 1/2 bosje selderij
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • ketjap
  • zout/peper
  • nootmuskaat
  • olie

BEREIDING

Loempiavellen:
Maak een beslag van de meel, maizena, eieren en zout en bak hele dunne pannenkoekjes in de anti-aanbak koekenpan. Bak de loempiavellen enkel droog, ze mogen niet verkleuren of bruin worden. Ze zijn goed als ze los laten van de bodem. Laat de vellen goed afkoelen.

Vulling:
Was de groenten en snij de prei in ringen, de selderij fijn en de winterwortel in reepjes. Breng een liter water aan de kook en voeg de groenten toe, 2-3 minuten, daarna koud spoelen. Snij de ui in halve ringen, pel de knoflook, hak fijn en meng dit samen met de groenten. Voeg een beetje ketjap, nootmuskaat, zout en peper naar smaak. Meng als laatste het rauwe ei er doorheen. Op elk pannenkoekje een kleine hoeveelheid en rol hem dicht.

Zet alles klaar en maak de wok heet met een beetje olie. Bak de loempia’s in de olie bruin en serveer ze met een beetje ketjap.

Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!