';
Preloader logo
Zalmterrine

Zalmterrine

INGREDIËNTEN

  • 200 gr spinazie
  • 500 gr zalmfilet
  • 2 eieren (gesplitst, eiwit wordt niet gebruikt)
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 1 pakje gerookte zalmfilet (100 g)
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 1 theelepel citroensap1 eetlepel verse dille (fijngesneden)
  • 1 theelepel suiker
  • 1 takje dille

BEREIDING

Kook de spinazie 30 seconden in water. Laat dit uitlekken. Snijd de zalm en de kabeljauw in plakken. Klop de eidooiers los. Meng de dooiers met de slagroom en peper en zout. Bekleed de vorm met een 3 dubbele laag keukenplastic, laat dit over de rand hangen. Verwarm de oven voor op 150 °C. Schep 2 eetlepels van het roommengsel in de vorm. Verdeel hierover de helft van de zalm. Leg hierover de helft van de spinazie en schep er weer wat roommengsel over. Leg hierop de gerookte zalm. Daarop weer roommengsel en eindig met de zalm en roommengsel. Het plastic er over heen vouwen. Leg de deksel op de vorm en zet hem in de ovenschaal. Schenk er wat heet water bij. Zet 30 minuten in de oven. Laat het afkoelen en zet het 2 uur in de koelkast. Meng de crème fraîche, het citroensap, de dille en de suiker met wat peper. Stort de terrine op een bord en snijd hem in plakken. Serveer deze met dille en met het sausje.

Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!