';
Preloader logo
Zalmtompouce

Zalmtompouce

Ingrediënten:

600 gr zalmfilets
grof zeezout
2 theelepel citroensap
1 eetlepel olijfolie extra vergine
0.5 bosje dille (fijngehakt)
5 vellen bladerdeeg (ontdooid)
1 eetlepel boter (gesmolten)
5 eetlepels sesamzaad
200 gr mayonaise
Peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Snijd de 4 velletjes bladerdeeg schuin door, leg ze op de bakplaat, bestrijk ze met gesmolten boter en bestrooi ze met sesamzaad. Bestrooi de 4 stukken zalmfilet met peper en zout en fijngehakte dille en meng deze in een kom met 1 theelepel citroensap. Leg de stukken zalm op een driehoek van bladerdeeg.
  3. Leg hier weer een velletje bladerdeeg bovenop.
  4. Plaats de bakplaat in de oven en bak de zalmtompouce in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin. Zet de laatste 5 minuten 4 borden erbij, in de oven.
  5. Pak 200 gr mayonaise en voeg hier 1 theelepel citroensap en fijngehakte dille aan toe.
  6. Op smaak brengen met peper en zout
  7. Serveer de zalmtompouce op een voorverwarmd bord met de dillecitroenmayonaise
Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!