';
Preloader logo
Zomerse aardappelsalade

Zomerse aardappelsalade

INGREDIËNTEN

  • 8 middelgrote aardappelen
  • 1 komkommer
  • 1 bouillontablet (tuinkruiden)
  • 1 rode ui
  • 1 dl witte azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • peper en zout
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel magere yoghurt
  • 2 eetlepels fijngehakte kervel
  • 1 liter water

BEREIDING

Aardappelen schillen en in niet al te dikke schijfjes snijden. Water opzetten en samen met de bouillontablet aan de kook brengen. Aardappelschijfjes erin, weer aan de kook brengen en ongeveer 5-6 minuten koken. Als de aardappelen zo goed als gaar zijn azijn, suiker en gesnipperde ui toevoegen. 10 minuten laten afkoelen. Afgieten in een vergiet en de aardappelschijfjes goed laten uitlekken. Snij de komkommer en meng deze met de aardappelen, mayonaise, yoghurt en de gehakte kruiden. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!