
INGREDIËNTEN
- 350 gr witlof
- 2 uien
- 2 takjes peterselie
- 600 ml water
- 2 bouillontabletten (kip)
- 1 bakje spekblokjes
- 1 theelepel suiker
- 25 gr ongezouten roomboter
- 125 ml verse slagroom
BEREIDING
Snij de onderkant van de stronken witlof en snij de witlof doormidden. Snij de witlof in stukjes. Snipper een ui. Schil de aardappel en snij in blokjes. Verhit in een grote pan de boter. Bak de witlof en de ui ca. 2 min. zachtjes en voeg het water en de bouillontabletten toe. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep al roerend opnieuw aan de kook. Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bak de spekjes mooi bruin en bestrooi ze met een lepeltje suiker. Strooi ze, nadat ze afgekoeld zijn, in de soep.