';
Preloader logo
Zuurkool stampot

Zuurkool stampot

Ingrediënten:

Olijfolie
1 kilo aardappels
50 gram spek, in reepjes
200 mililiter halfvolle melK
200 gram zuurkool
1 nootmuskaat
1 klontje boter

Bereiding:

  1. Begin met het schillen en koken van de aardappels. Doe deze vervolgens in een pan met water en een beetje zout. Laat dit ongeveer 20 minuten koken.
  2. Voeg vervolgens de zuurkool toe. Deze moet uitgelekt zijn. Doe er net genoeg water bij om alles onder water te zetten. Breng het vervolgens aan de kook, draai het vuur dan lager en laat het ongeveer een kwartiertje pruttelen.
  3. Hierna kunnen de aardappels en zuurkool worden afgegoten. Verwarm vervolgens een kleine pan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Doe hier de reepjes spek bij en bak alles in enkele minuten goudbruin
  4. Daarna kan met een stamper alles tot een puree worden gestampt.
  5. Proef of de stamppot goed smaakt. Zo niet, breng het op smaak met wat nootmuskaat, zout en peper
  6. Als laatste moet de boter en melk door de stamppot worden geroerd. De zuurkool stamppot is dan klaar om geserveerd te worden.
Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!