';
Preloader logo
DJ

DJ

Je eigen beats maken

Ben je helemaal weg van muziek en wil je eens wat anders dan een instrument bespelen? Door heel Nederland zijn er diverse instellingen die DJ en Producer workshops en cursussen aanbieden. Dat is natuurlijk niet zo gek, want er komen best veel bekende DJ’s uit Nederland. Martin Garrix, Tiësto, Hardwell en Armin van Buuren zijn populaire DJ’s die allemaal uit Nederland komen.

 

Wat leer je ?

Bij DJ-cursussen leer je hoe je bestaande muziek een eigen touch kan geven. Bij de meeste lessen zullen onderwerpen als beatmatchen, tellen en maten, basic mix technieken, loops maken, effecten, mashups en Electronic Dance Music Stijlen (EDM) aan bod komen. Wanneer je al wat meer ervaring hebt kun je er ook voor kiezen om jezelf verder te ontwikkelen in bepaalde technieken die DJ’s toepassen. Zo word jij een DJ met je eigen karakter!

Bij producerlessen of -cursussen ben je meer bezig met het maken van muziek op de computer. Je gaat dus je eigen muziek maken en zelf die leuke beats creëren. Je leert stap voor stap wat er mogelijk is op het gebied van mashups, remixen, editen, opnames maken etc. Ben je nog niet helemaal zeker of producen echt iets voor jou is? Er zijn ontzettend veel apps en websites waar jij je eigen beats kan maken. Op deze manier kan je al wat ervaring opdoen en goed bepalen of dit iets is wat je graag wilt doen.

Je kan natuurlijk ook besluiten om na je DJ-lessen nog producerlessen te nemen, of andersom. Deze specialismen liggen best wel dicht bij elkaar en kunnen daarom ook goed gecombineerd worden. Misschien geeft de combinatie je zelfs wel het beetje extra waardoor jij de volgende nummer 1 DJ wordt. Hardwell is een succesvol voorbeeld van een DJ en producer. Want ondanks dat hij vooral actief is in het maken van dance en house muziek, maakt hij ook regelmatig remixen van bestaande nummers. Wat ons betreft voegt dat zeker wat extra’s toe aan zijn nummers!

Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!