';
Preloader logo
Drummen

Een drumstel is een stel trommels (in het Engels: drums) en bekkens. Een gewoon drumstel bestaat uit vier of vijf trommels en drie bekkens. Bekkens zijn ronde metalen schijven om op te slaan. Die trommels en bekkens zijn de basisset. Alle trommels bestaan uit dezelfde onderdelen: een ketel en een vel. De ketel is de klankkast. Het is een holle ruimte, gemaakt van hout. De ketel van de snarendrum is van hout of metaal gemaakt. Over de ketel is het vel gespannen. De vellen waren vroeger van kalfsleer. Nu zijn ze van kunststof.

Los bewegen
De meeste kinderen die gaan drummen, beginnen wanneer zij acht jaar oud zijn. In het begin duren de lessen maar twintig minuten. Je leert hoe je de stokken vast moet houden en hoe je achter het drumstel zit. Het moeilijkste van drummen is dat je je armen en benen los van elkaar moet leren bewegen. Daar heb je een goede motoriek voor nodig. Dat is de manier waarop je je beweegt. Op drumles leer je ook noten lezen. Voor drums bestaat er een speciaal notenschrift. Dat is de manier waarop de muziek is opgeschreven. Een drumstel maakt veel lawaai. Veel drummers spelen met oordoppen in, om hun oren te beschermen. Elektronische drumstellen kun je harder of zachter zetten en je hoort het geluid door een koptelefoon. Een drumstel koop je in een muziekwinkel. Er staan meestal een paar sets. En er hangen allerlei toms en bekkens aan de muur. In veel muziekwinkels mag je dingen uitproberen. Soms heeft een winkel een speciale geluidscabine. Dat is een hokje met extra dikke muren waardoor niemand last heeft van het geluid. In je eentje drummen is leuk. Maar samenspelen met andere muzikanten is pas echt geweldig! Je hoeft niet lang en goed te kunnen drummen om samen te kunnen spelen. Als je maar goed in de maat kunt blijven. Veel muziek kun je met een simpel ritme al spelen. Veel Nederlandse dorpen hebben een fanfare. Dat is een muziekgroep met blaasinstrumenten en slaginstrumenten. Sommige scholen hebben een schoolband. Via de muziekschool kun je meestal ook samen muziek
maken. Sommige popgroepen hebben geen drummer maar een drumcomputer. Zo’n computer kan supersnelle beats maken.

bron: http://www.docukit.nl/spreekbeurt/drummen

Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!