';
Preloader logo
Gitaar spelen

Gitaar spelen

Gitaarakkoorden – de basis

Gitaarakkoorden zijn er in overvloed. Er zijn er tussen de 40.000 en 45.000 (!).. Maar deze hoef je echt niet te leren om gitaar te spelen. 4 akkoorden zijn al genoeg om honderden liedjes mee te kunnen spelen. Hieronder vind je de meest gebruikte akkoorden, deze zijn onderverdeeld in Majeur akkoorden, Mineur akkoorden en 7-akkoorden.

 

Van elk van deze zijn er 7 basic akkoorden:

A gitaarakkoord
B gitaarakkoord
C gitaarakkoord
D gitaarakkoord
E gitaarakkoord
F gitaarakkoord
G gitaarakkoord

Voordat je begint met het bekijken en oefenen van de gitaarakkoorden is het goed om te leren op welke manier je het gitaarakkoorden schema moet lezen.

Hoe lees je gitaarakkoorden?

In de gitaarles over akkoorden heb je al kunnen iets over akkoorden kunnen leren. Kijk hier nog even om je geheugen op te frissen. Een akkoorden schema zijn een aantal akkoorden (akkoord diagrammen) naast elkaar die samen een liedje kunnen vormen. Vaak bestaat een (pop) liedje tussen de 4 en 8 akkoorden. Een akkoord diagram is een eigenlijk de visualisatie van een gitaar akkoord.

Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!