';
Preloader logo
Rita Ora

Rita Ora

In 2011 gaf Ora aan te werken aan haar debuutalbum. Op 14 december 2011 kwam de single Hot right now uit, samen met DJ Fresh. Het nummer bereikte in de UK Singles Chart de 1e positie. In Nederland kwam het nummer binnen op 3 maart 2012, en bereikte de 11e positie. Het nummer bleef 15 weken staan in de Nederlandse Top 40. In de Single Top 100 bereikte het nummer de 22e positie. Hot right now komt niet voor op haar debuutalbum.

Haar debuutsingle kwam in februari 2012: How we do (party). Ze nam twee jaar de tijd om haar volledige debuutalbum af te werken. Op haar debuutalbum werken onder anderen Ester Dean, Kanye West, The-Dream en Drake mee. Ora heeft laten weten dat er zeker pop op haar album te horen is, maar vooral ook jazz. Verder zijn er invloeden van onder andere Gwen Stefani, Eric Clapton en BB King. Onder andere de tracks Roc the Life, Love and War, Facemelt en Shine ya Light zijn bevestigd voor het album.

Op 6 mei 2012 verscheen haar tweede single, R.I.P, die ze samen met Tinie Tempah (een Britse rapper) zingt. De video hiervoor werd opgenomen op 4 april. Ze debuteerde op nr. 1 in de UK Singles Chart en R.I.P was hiermee haar tweede nummer 1-hit en eerste solonummer 1-hit. Op 24 augustus debuteerde haar single How We Do (party) op nr. 1 in de UK Singles Chart, dat hiermee haar tweede solonummer 1-hit in het Verenigd Koninkrijk werd.

In mei 2012 was ze gast-jurylid bij de The X Factor in het negende seizoen. Achter de schermen bij het programma kondigde ze aan dat haar debuutalbum Ora zou heten. Terwijl ze op tournee was met Coldplay zei ze dat dat O.R.A. zou worden, een parodie op haar achternaam, waarvan ze nog moest beslissen wat het zou gaan betekenen.

In de zomer van 2012 stond ze in het voorprogramma van Coldplay.

In 2014 zong ze mee met Band Aid 30.

In 2015 was ze te zien als jurylid bij The Voice UK, en vanaf december 2016 was Ora te zien als presentatrice van het programma America’s Next Top Model.

bron: wikipedia

Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!