Berenpizza’s

Berenpizza’s

Saaie boterhammen zijn niks aan. Tover je boterham om tot een lekkere berenpizza!

 

Lunch

4 personen

20 minuten bereiden

10 minuten oventijd

Ingrediënten voor 8 stuks

4 sneetjes stevig donker (meergranen)brood

4 eetlepels pizzasaus

30 gram geraspte mozzarella of geraspte kaas voor pizza

2 mini-mozzarellabolletjes

2 zwarte olijven zonder pit

ó vel nori snack

(zakje 10 gram Saitaku, maar die kan je ook weglaten)

8 kappertjes

 

Keukenspullen

Broodrooster

 

Bereiden

1. Haal de bakplaat uit de oven.

2. Zet de oven alvast aan op 200 graden.

3. Rooster de boterhammen licht in de broodrooster.

4. Snij met een mesje berenkoppen met 2 oortjes uit elke boterham.

5. Leg de berenkoppen op de bakplaat.

6. Bestrijk de berenkoppen elk met 1 eetlepel pizzasaus en bestrooi ze met de geraspte mozzarella of kaas voor pizza

7. Snij de mozzarellabolletjes door de helft.

8. Snij de olijven door de helft.

9. Knip hele dunne reepjes van de nori snack.

10. Maak van de mozzarella, de halve olijf en een reepje nori snack de snoet van de beer zoals op de foto.

11. Maak met de kappertjes de ogen.

12. Schuif de bakplaat in de oven. (Pas op heet! Of vraag even hulp.)

13. Laat in 5 minuten warm worden in de oven tot de kaas gesmolten is.

14. Haal de bakplaat uit de oven. (Pas op heet! Of vraag even hulp.)

Voedingswaarden (per persoon) energie 110 kcal – eiwit 6 g – koolhydraten 10 g – vet 5 g, waarvan verzadigd 2 g – zout 0.6 g – vezels 2 g.

 

Klik voor meer recepten

Puk

Hallo, mijn naam is Puk en ik ben de creatieve kid van Surfkids.