Eetbare bloemen

Eetbare bloemen

Kijk eens wat een vrolijk hapje: superlekker en gezond! Misschien kan je het zelf en anders vraag je gewoon om een beetje hulp.

 

Tussendoortje

8 stuks

20 minuten bereiden

 

Ingrediënten voor 4 stuks

1 zak paprikamix (3 kleuren)

1 komkommer

Keukenspullen

koekjes uitsteekvorm in bloemvorm

appelboor

8 satéprikkers

 

Bereiden

1. Snij de bovenkant en onderkant van de paprika’s.

2. Snij de paprika’s van boven naar beneden open.

3. Haal de zaadjes uit de paprika’s en snij de witte randjes weg.

4. Steek met de uitsteekvorm bloemen uit de paprika’s.

5. Maak in elke bloem in het midden een gaatje met de appelboor.

6. Doe een uitgestoken rondje uit een paprika in het gat van een paprika in een andere kleur. Zo maak je alle bloemen.

7. Snij de uiteinden van de komkommer.

8. Snij de komkommer in 8 gelijke stukken.

9. Steek een satéprikker van boven naar beneden door de bloemen.

10. Steek de bloemen rechtop in de stukken komkommer.

 

Ook leuk: Rijg ook blaadjes basilicum aan de satéprikker, zo krijg je bloemenblaadjes!

 

Voedingswaarden (per stuk)

energie 10 kcal – eiwit 10 g – koolhydraten 2 g, waarvan suikers 2 g – vet 0 g, waarvan verzadigd 0 g – zout 0 mg – vezels 1 g.

 

Klik voor meer recepten

Puk

Hallo, mijn naam is Puk en ik ben de creatieve kid van Surfkids.