Gebakken Lenteburger

Gebakken Lenteburger

INGREDIËNTEN

  • 2 beschuitjes
  • 1 ui
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 mozzarella
  • 2 augurken
  • 500 gr mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 4 harde witte bollen
  • 2 tomaten1 krop ijsbergsla
  • 2 tl tomatenketchup

 

BEREIDING

Pak de twee beschuiten en verkruimel ze (in de keukenmachi-ne). Snij de ui voor de helft in halve ringen en snipper de andere helft fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gesnipper-de ui op laag vuur in 3 min. glazig. Kneed in een kom het brood-kruim, de ui en het ei door het gehakt. Breng het op smaak met peper en zout. Vorm van het gehaktmengsel, gelijk aan het aantal personen, grote, dikke burgers. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de hamburgers in ca. 10 min. bruin en gaar, keer ze af en toe. Verhit een grill- of koekenpan. Snijd de bolletjes open en rooster de snijvlakken in de hete (grill)pan goudbruin. Leg op de onderste helften een blaadje sla en de augurk. Leg de hamburgers erop en leg hierop enkele plakjes tomaat, tomatenketchup, mozzarella en een blaadje basilicum. Dek dit af met de bovenste helften van de bolletjes.

Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!