Gevulde paprika met bolognesesaus
  • Gevulde paprika met bolognesesaus

    • HOOFDGERECHT
    • 45 MIN + 35 OVENTIJD
    • 4 TOT 6 PERSONEN

    Dit gerecht van paprika’s gevuld met bolognesesaus is leuk om te serveren en bevat veel groenten.

    Ingrediënten

    • 6 paprika’s
    • 500 gr gehakt
    • 1 ui, gesnipperd
    • 180 gr ontbijtspek in blokjes of reepjes
    • 1 teen knoflook
    • 2 wortels
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • 1 blik tomatenblokjes à 390 gr
    • 200 gr champignons
    • 1 stengel bleekselderij
    • 1 theelepel Italiaanse kruiden
    • Snufje peper
    • Handje geraspte kaas

    Materialen

    2 ovenschalen

    Bereiding

    Verhit een hapjes of wokpan en voeg de spek toe. Bak deze iets krokant en laat de spekjes uitlekken op een keukenpapiertje. Haal het overtollige vet uit de pan maar laat er nog net genoeg in om de ui en knoflook in aan te fruiten. Snijd de wortel in stukjes en bak 3 minuutjes mee met de ui.

    Voeg dan ook het gehakt toe en bak dit rul. Snijd de bleekselderij in plakjes en bak ook nog even kort meesamen met de champignons. Breng het gehaktmengsel op smaak met de Italiaanse kruiden. Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed door elkaar. Giet dan ook de tomatenblokjes er bij en voeg de spekjes weer toe.

    Breng de bolognesesaus op smaak met een snufje peper. Laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes. Vul ze met de bolognesesaus en bestrooi met wat kaas. Zet ze ca 35 minuten in de oven.

    Reken per persoon ongeveer 2 tot 3 halve paprika’s, afhankelijk of je er nog pasta, rijst of aardappels er bij serveert.

    sandra

    In samenwerking met Sandra Waterschoot Koopmans

    kijk voor meer recepten op: www.leukerecepten.nl

Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!