Groene asperge-lentesala

Groene asperge-lentesalade

INGREDIËNTEN

  • 2 eieren
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 courgette1 teen knoflook
  • 350 gr verse groene asperges
  • 250 gr mini tomaatjes
  • 20 gr verse platte peterselie

BEREIDING

Kook 2 eieren 7 min en spoel ze koud. Snijd de courgette in de lengte in vieren. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 mm dik. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Pers na 2 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng 1 deel witewijnazijn en suiker en 2 delen olijfolie in een kom voeg het courgette mengsel er bij. Snijd de onderkant van de asperges en snijd ze in 3 stukken. Breng een pan water aan de kook en kook de asperges 4 min. Voeg de mini tomaatjes toe aan de pan, giet de asperges af en spoel ze af met koud water. Halveer de gekookte eieren en garneer deze met de peterselie, Schep de dressing van de courgette over de salade.

Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!