Lente kaasfondue

Lente kaasfondue

INGREDIËNTEN

  • 300 gr geraspte oude kaas
  • 300 gr geraspte jong belegen kaas
  • 1 bosje radijs1 bleekselderij
  • 1 bloemkool
  • 300 gr worteltjes
  • 1 teen knoflook
  • 350 ml droge witte wijn
  • 1 el maizena
  • 2 el water
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 stokbrood

Benodigdheden:kaasfonduepan (caquelon) met rechaud

BEREIDING

Was de groentes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, halveer de radijsjes, snijd de bleekselderij en de wortel in schuine stukken van 3 cm en verdeel deze over aparte kommetjes. Halveer de teen knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Verhit de wijn in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de kaas toe en laat het al roerend rustig smelten. Meng de maizena met het water en voeg het al roerend toe aan de kaasfondue tot het een samenhangend geheel is. Breng het op smaak met de nootmuskaat. Zet de kaasfonduepan op de brander op tafel en schenk de kaasfondue erin. Serveer deze met de groenten en gesneden stokbrood.

Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!