Zomermoppen

Zomermoppen

MAMA TOMAAT EN KINDJE TOMAAT

Mama en kindje tomaat gaan naar de supermarkt. Ze moeten een kruispunt oversteken. Kindje tomaat blijft treuzelen op de weg. Er rijdt een vrachtwagen over kindje tomaat. Dan zegt mama tomaat tegen kindje tomaat, die zo plat als een dubbeltje is: “Kom ketchupje, we gaan verder!”.

GEBIT

Een oude dame zit te vissen in een sloot. Een man vraagt wat zij doet. “Ik probeer mijn toffee uit de sloot te vissen”. Waarop de man zegt: “U mag wel een nieuwe toffee van mij hebben”. Dame: “Nee dank u, mijn gebit zit nog aan mijn toffee vast…”.

ZIEK

Jantje en Tommie gaan naar het ziekenhuis waar hun juf ligt. “Ik ga eerst naar binnen”. zegt Jantje. Even later komt hij weer naar buiten met tranen in zijn ogen. “Wat is er?” vraagt Tommie. “Het is hopeloos, juf komt morgen weer lesgeven!”

EZEL

Sam: “Vind je het een belediging als ik ezel tegen je zeg?” Karel: “Ja zeker!” Sam: “En als ik meneer tegen een ezel
zeg?” Karel: “Dat is geen belediging”. Sam tegen Karel: “Dag meneer!”

TOPPUNT VAN ?

Wat is het toppunt van snelheid? Twee slakken die uit de bocht vliegen.

EEN FRIS WINDJE

Het is een frisse zomer en Mandarijn en Appelsien zijn gezellig in de wei aan het spelen. Opeens zegt Appelsien: “O, wat een lekkere frisse wind”. En Mandarijn zegt: “Dat vind ik ook, ik zal er nog eentje laten!”

TANDARTS

Er komt een man bij de tandarts. Hij kreunt en zegt heel hard “Au!”. Tandarts: “Je ligt nog niet eens in de tandartsstoel”. Man: “Dat weet ik, maar u staat op mijn tenen!”

KOPIËREN

De nieuwe werknemer staat wat hulpeloos bij de papierversnipperaar. “Kan ik u helpen?”, vraagt de secretaresse. “Ja,” zegt hij, “hoe werkt dat ding?” “Heel simpel,” zegt ze, pakt het dikke dossier en stopt het in de versnipperaar. “Bedankt, maar waar komen de kopieën nu uit?”

RESTAURANT

Een echtpaar zit voor het eerst in een restaurant. De ober komt en vraagt: “Wilt u de kaart?” Waarop de man antwoordt: “Nee dank u, we weten wel waar we zijn, en we willen hier graag iets eten…”

VLOOIEN

Een meisje loopt met haar hond over straat. Roept een vrouw opeens: “Weg met die hond! Weg! Ik voel zo een vlo over mijn been kruipen!” Het meisje trekt aan de riem van haar hond en zegt geschrokken: “Snel… Bello! Weg! Die dame zit onder de vlooien!”

Weet jij nog een leuke mop?

Moppen insturen

Vul het onderstaande formulier in.


Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!