';
Preloader logo
Handballen

Handballen

Handbal is een leuke, snelle sport! Leuk om naar te kijken, maar vooral ook superleuk om te doen! Door het spelen van handbal leer je niet alleen bewegen, gooien en vangen maar je krijgt ook een enorme conditie en een goed reactievermogen. Handbal is een teamsport. Door slim samen te spelen en als team aan te vallen, te scoren en te verdedigen kom je veel
verder dan alleen. Dát maakt handbal SUPERLEUK!!!

Waar komt handbal vandaan?

Handbal komt waarschijnlijk uit Duitsland. Het was de duitser Max Heiser die handbal voor het eerst spelregels gaf. In 1917 werden deze vastgelegd door de turnbond onder de officiële naam: ’Bestimmungen für die Abhaltung des Handbalspieles für die Damenabteilungen des Berliner Turnrathes’. (Er staat dat handbal alleen voor meisjes is.) Aan het begin van 20ste eeuw wilde men de sporttak gymnastiek verbreden door ook balspelen aan het geheel toe te voegen. Aangezien voetbal een mannensport was en tennis alleen voor de elite, was handbal uitermate geschikt voor de meisjes. Later voegden de heren zich ook toe. De Duitse speelwijze is uiteindelijk de basis geworden voor het internationale handbal. De spelregels waren een combinatie van basket-, korf- en voetbalregels. In 1935 kreeg handbal zijn eigen bond: het Nederlands Handbal Verbond.

Kootsj

Hallo, mijn naam is Kootsj! Op Surfkids ben ik de echte actieveling en daarom houd ik je op de hoogte van alles wat met sport en spel te maken heeft.