';
Preloader logo
Deltapark Neeltje Jans

Deltapark Neeltje Jans

Is het warm, zomers weer buiten en wil je wat leuks doen? Dan moet je zeker Deltapark Neeltje Jans voorstellen aan je ouders, opa en/of oma! Neeltje Jans is de plek in de Oosterschelde waar natuur, cultuur en techniek samenkomen. De Delta Experience toont de catastrofale overstromingsramp van 1953 en de inmiddels wereldberoemde Deltawerken met behulp van filmbeelden en speciale effecten. Hiermee is een wandeling in het binnenste van de Stormvloedkering nog imposanter!

Wist je dat het onderwatermilieu en de mosselcultuur mede door dit waterwerk behouden is gebleven voor Zeeland? In het zeeaquarium Aquapolis zie je tijdens interactieve voedershows die prachtige onderwaterwereld van de Oosterschelde en in de mosselexpositie word je verrast met onverwachte wetenswaardigheden over dit schelpdier. Niet voor niets is Deltapark Neeltje Jans een themapark, want er is veel meer! Beleef bijvoorbeeld een zeehondenshow met uitleg, ontmoet de reuzen van de oceaan in de walvisexpositie en maak een rondvaart van een uur over het Nationaal Park Oosterschelde. Behoefte aan meer actie? Dan kun je van de 60 meter lange waterglijbaan roetsjen in een bootje, uitwaaien bij de orkaanmachine waar de wind wordt opgevoerd tot 133 kilometer per uur en proberen droog te blijven (of juist niet) op de waterspeelplaats!

Educatie en plezier komt volledig samen in dit bijzondere themapark! Naast de vele leuke attracties die je zeker
weten wilt bezoeken, leer je ook nog bij over de Deltawerken en de stormvloedkering. Oftewel, misschien wel het leukste uitje om te bezoeken met mooi weer!

Spike

Woef, Spike hier. Ik ben de jacht- en speurhond van Surfkids.